Hoppa till sidans innehåll

Volleyboll


Tävlingsbestämmelser

Tävlingsform

Tävlingen inleds med gruppspel. Slutspel sker i cupform. Tävlingen spelas i klasserna herr, dam, och mixed. I mixed ska varje kön vara representerat med 3 person samtidigt på planen.

Matchdräkt

Spelare ska uppträda i matchkläder bestående av enhetlig överdel och valfri underdel. Spelarna uppträder i strumpor och skor för inomhusbruk.

Spelform

Matcherna spelas i bäst av 5 set. Ett set är vunnet när ett lag har nått 25 poäng med en minsta ledning om två poäng. Om ställningen blir 2-2 i set, spelas det avgörande setet till 15 poäng med en minsta ledning om två poäng. Sidbyte sker efter varje set. En setpaus är 3 minuter lång.

Gruppspel

Vid lika poängställning mellan två eller flera lag i en grupp efter gruppspelets avgörande avgörs placeringarna i tur och ordning genom inbördes möte, antal vunna set, flest gjorda poäng och därefter lottning.

Slutspel

Slutspel avgörs i cupform enligt arrangörens spelschema.

Walk Over (WO)

Om ett lag inte infinner sig på anvisad plan senast tre minuter efter matchstart innebär det att laget har lämnat WO. Om ett lag lämnar WO eller avbryter gruppspelet ska lagets samtliga matcher strykas. Detta gäller även eventuellt spelade matcher. Om ett lag lämnar WO i slutspelet tilldöms motståndarna vinst.

Övrigt

I övrigt gäller Svenska Volleybollförbundets tävlingsbestämmelser.

Uppdaterad: 09 DEC 2018 19:08 Skribent: Eva Riddervold Sandberg
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten