Tävlingsform: Tävlingen avgörs genom gruppspel med tillhörande slutspel enligt cupmodellen. Tävlingen spelas i klasserna herr, dam, och mixed. I mixed skall varje kön vara representerat med 2 personer samtidigt på planen, utöver målvakten. Totalt får laget bestå av 17 spelare samt 2 ledare.

Matchdräkt: Spelare ska uppträda i matchkläder bestående av enhetlig överdel och enhetlig underdel. Överdelarna skall vara tydligt numrerade. Spelarna uppträder i valfria strumpor samt skor för inomhusbruk. Smycken tas av eller alternativt tejpas. Om domaren anser att lagen har förväxlingsbara överdelar skall bortalaget byta alternativt förse sig med västar.

Gruppspel: Matcherna spelas 2 x 15 minuter löpande tid där de 3 sista minuterna i andra halvlek är effektiv tid. Tiden stoppas bara på domarens uppmaning innan de 3 sista minuterna. Mellan perioderna sker sidbyte och paus på 5 minuter.

Vinst ger 3 poäng, oavgjort resultat ger 1 poäng. Vid lika poängställning mellan två eller flera lag i en grupp efter gruppspelets avgörande avgörs placeringarna i tur och ordning genom inbördes möte, målskillnad, flest gjorda mål och därefter lottning.

Slutspel: Slutspel avgörs i cup-form enligt arrangörens spelschema. Oavgjorda slutspelsmatcher avgörs genom sudden death i max 5 minuter löpande tid. Om inget avgörande nåtts avgörs matchen genom straffar. 3 straffar per lag av olika straffskyttar, därefter 1 straff av olika spelare tills ett avgörande nåtts. Lottning sker där vinnaren bestämmer vilket lag som lägger första straffen, därefter varannan.

Final: Spelas 2×20 minuter löpande tid där det 5 sista minuterna i andra halvlek är effektiv tid. Mellan perioderna sker sidbyte och paus på 5 minuter.

Walk Over (WO): Om ett lag inte infinner sig på anvisad plan senast tre minuter efter matchstart innebär det att laget har lämnat WO. Om ett lag lämnar WO eller avbryter gruppspelet ska lagets samtliga matcher strykas. Detta gäller även eventuellt spelade matcher. Om ett lag lämnar WO i slutspelet tilldöms motståndarna vinst.

Övrigt: I övrigt gäller Svenska Innebandyförbundets tävlingsregler.

English Version

Play format: The competitions are play according to the organizers cup format and are played in woman, men and mixed classes. In mix class both genders must be represented by 2 players on the court at all time, not counting the goalkeeper.
The team may consist of a maximum of 17 players and 2 coaches.

Match Jersey: The players must have uniform jerseys and the top must be clearly labeled with a number. You must have shoes for indoor use. Jewelry must be taken off or taped.

Group Stages: The matches are played 2×15 min running time with the last 3 minutes in the second period as effective time. Sides are changed during the 5 minute break between the periods.

Playoffs: Tied match in play off are decided by sudden death during max 5 min and there after by penalties.

Final: Played 2×20 min running time with the last 5 minutes in the second period with effective time. Sides are changed during the 5 minute break between the periods.

Walk Over: If the team is not on the filed ready to play 3 minutes after set time, the team has left a Walk Over.