Hoppa till sidans innehåll

FAQ


Försäkring
SAIF innehar en Folksam Idrottsförsäkring som täcker alla deltagare i samband med tävling. Om en olycka sker under, på väg till eller från tävlingen, täcks deltagarna av denna försäkring. Kontakta SAIF om en olycka skulle ske i samband med en Studentiad. Viktigt att tänka på är att spara alla kvitton från eventuella sjukhusbesök för återrapportering till Folksam. 

Alkohol- och dopingpolicy
Arrangemanget följer Riksidrottsförbundets och Svensk Antidopings regler rörande doping. Det accepteras inte att alkoholhaltiga drycker och droger konsumeras i anslutning till pågående studentidrottstävling. 

Deltagare kan komma att dopingtestas av RF/Svensk Antidoping. Deltagare som av medicinska skäl använder dopingklassat läkemedel skall medtaga läkarintyg i orginal. Det ankommer på varje utövare att själv hålla sig förvissad om innehållet i vid varje tillfälle gällande dopingregler. En dopingförseelse som upptäcks vid kontroll i samband med tävling eller evenemang medför att individuella resultat som uppnåtts i den aktuella tävlingen eller evenemanget automatiskt blir ogiltiga. Om fler än en utövare i ett lag i en lagidrott befinns skyldig till dopingförseelse vid tävling eller evenemang, kan laget bli diskvalificerat eller dömas till annan disciplinär påföljd. Om en deltagare är påverkad av alkohol eller andra droger i samband med tävling kommer arrangören alternativt domaren att avvisa vederbörande från tävlingsområdet. Om en åskådare konsumerar alkohol i anslutning till pågående tävling ombeds vederbörande antingen att lämna arenan eller att avsluta sin konsumtion. 

Uppdaterad: 2017-12-15 16:07
Skribent: Josefin Trogen
Epost: Adressen Gömd


Kontakt/följ oss!

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 2052
750 02 Uppsala

Kontakt:
Tel: 010-476 54 90
E-post: This is a mailto link

Samarbeten