Hoppa till sidans innehåll

Information


Bussförbindelser 

Beachvolleyboll - Sundsta
Bussförbindelser.pdf

 

Studentiaden är en samling av tävlingar i minst åtta olika idrotter varav med SM-klass på minst fyra av dessa. Evenemanget samlar studenter från hela landet för vänskaplig samvaro med idrott i fokus som kommer sätta guldkant på studietiden och också bidra till en aktiv livsstil. Studentiaden kommer spegla svensk studentidrott både i ett lokalt och nationellt perspektiv, samtidigt som det blir en arena för utveckling och lärdom för både deltagare och arrangör. ​

I samråd mellan Karlstads universitets idrottsförening (KAUIF), Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF), Karlstad kommun, Karlstad universitet (KAU) och Studentkåren vid Karlstads universitet har ett nytt koncept utvecklats och kommande upplaga Studentiaden blir ett mycket bredare evenemang än tidigare år.

Till skillnad ifrån tidigare upplagor kommer vi nu ha en öppningsceremoni och avslutningsbankett. Vi kommer även ha en mängd olika kringaktiviteter som skapas av lokala föreningar, sponsorer och andra parter som kommer uppmärksamma och underhålla under dessa dagar i samråd med arrangör och SAIF. Evenemanget kommer att ha något för alla målgrupper i samhället!

 

Den första Studentiaden arrangerades 2005 i Uppsala av SAIF och ett flertal Uppsalaföreningar. Sedan dess har även tävlingen arrangerats i Karlstad (KAUIF), Linköping (LSIF), Täby (KTH-hallens IF), Bosön (Bosö IF), Falun (DSIF) och Växjö (VUGI). Evenemanget lockar varje år ca 500-1000 studenter från hela Sverige för att tävla och umgås.

Vårt syfte, vision och mål är att Studentiaden ska vara en av studentidrottens viktigaste mötesplatser, en arena som binder samman svensk studentidrott. Evenemanget ska samla studenter från hela landet för vänskaplig samvaro med idrott i fokus, och bidra till en aktiv livsstil för Sveriges Studenter. Studentiaden ska spegla svensk studentidrott både i ett lokalt och nationellt perspektiv, samtidigt som det ska vara en arena för utveckling och lärdom för både deltagare och arrangörer. 

 

Studentiaden 2018 arrangeras under Kristi himmelsfärdshelgen den 10-13 maj.

 

Uppdaterad: 12 MAJ 2018 10:33
Skribent: Amanda Karlsson
Epost: Adressen Gömd


Kontakt/följ oss!

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 2052
750 02 Uppsala

Kontakt:
Tel: 010-476 54 90
E-post: This is a mailto link

Samarbeten