Hoppa till sidans innehåll

FAQ


Nedan presenteras vanliga frågor och svar. Tveka inte att höra av dig om det är något du undrar.

Frågor - Behörighet.

Vad räknas som behörig student under Studentiaden?
 > Som student ska du vara medlem i en SAIF-ansluten förening samt bedriva eftergymnasiala studier på universitet, högskola, folkhögskola, KY-utbildningar eller komvux.

Hur vet jag om min förening är ansluten till SAIF?
 > HÄR kan du kolla om din förening är ansluten till SAIF.


Jag läser en kurs på deltid, räknas jag ändå som student?
 > Ja. Du räknas som student så länge du uppfyller kraven från svaret i fråga ett. Det har inget att göra med om du studerar på hel- eller deltid.


Jag tog examen i januari och Studentiaden är i maj, får jag delta?
 > Ja. Så länge du tar examen eller avslutar kurser under samma kalenderår som Studentiaden arrangeras så är du välkommen att delta.


Vad behöver jag ha med mig för intyg till tävlingsdagarna?
 > Du behöver legitimation, studieintyg (mecenat, studieintyg) samt intyg på att du är medlem i en SAIF-ansluten förening. Detta måste visas upp senast en timme innan tävlingsstart.Frågor - Anmälan

Går det bra att föreningen anmäler hela lag till Studentiaden istället för att alla studenter ska behöva fylla i enskilt?
 > Det går bra att skicka in en excel-fil med alla deltagare så länge alla de uppgifter som behövs från det ordinarie anmälningsformuläret står med i excel-filen. Viktigt att poängtera är dock att alla enskilda deltagare står som ansvarig för att betalningen kommer in i tid så länge inte föreningen tar på sig ansvaret. 


Vad kostar anmälan?
 > Anmälan kostar 400 kronor och då ingår frukost, deltagande i tävlingarna samt avslutningsbankett. Det går alltså inte att endast köpa biljetter för att delta i tävlingarna. Notera att detta är exklusive boende (50;-/natt - hårt underlag, 320;-/natt - vandrarhem).

Min förening finns inte med som alternativ i anmälan, hur gör jag för att fylla i vilken förening jag representerar?
 > Först vill vi be om ursäkt för att problemet har uppstått men det är inget som går att ändra på i efterhand. Det du gör om du upptäcker att din förening inte finns med i föreningslistan är att välja alternativet "annat" för att sedan fylla i den förening du representerar manuellt. 

 

Övrigt 

Försäkring
SAIF innehar en Folksam Idrottsförsäkring som täcker alla deltagare i samband med tävling. Om en olycka sker under, på väg till eller från tävlingen, täcks deltagarna av denna försäkring. Kontakta SAIF om en olycka skulle ske i samband med en Studentiad. Viktigt att tänka på är att spara alla kvitton från eventuella sjukhusbesök för återrapportering till Folksam. 


Alkohol- och dopingpolicy
Arrangemanget följer Riksidrottsförbundets och Svensk Antidopings regler rörande doping. Det accepteras inte att alkoholhaltiga drycker och droger konsumeras i anslutning till pågående studentidrottstävling. 

Deltagare kan komma att dopingtestas av RF/Svensk Antidoping. Deltagare som av medicinska skäl använder dopingklassat läkemedel skall medtaga läkarintyg i orginal. Det ankommer på varje utövare att själv hålla sig förvissad om innehållet i vid varje tillfälle gällande dopingregler. En dopingförseelse som upptäcks vid kontroll i samband med tävling eller evenemang medför att individuella resultat som uppnåtts i den aktuella tävlingen eller evenemanget automatiskt blir ogiltiga. Om fler än en utövare i ett lag i en lagidrott befinns skyldig till dopingförseelse vid tävling eller evenemang, kan laget bli diskvalificerat eller dömas till annan disciplinär påföljd. Om en deltagare är påverkad av alkohol eller andra droger i samband med tävling kommer arrangören alternativt domaren att avvisa vederbörande från tävlingsområdet. Om en åskådare konsumerar alkohol i anslutning till pågående tävling ombeds vederbörande antingen att lämna arenan eller att avsluta sin konsumtion.


 

Uppdaterad: 23 MAR 2018 13:19
Skribent: Amanda Karlsson
Epost: Adressen Gömd


Kontakt/följ oss!

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 2052
750 02 Uppsala

Kontakt:
Tel: 010-476 54 90
E-post: This is a mailto link

Samarbeten